SPF a mindennapi. Minden, amit tudni kell!

Hogyan alkalmazzon SPF-et az arcára a bőrápolási rutin során?


Mindig alaposan mossuk meg az arcunkat minden termék alkalmazása előtt. Erre alkalmas lehet például a micellás víz vagy a toner. Ügyeljen arra, hogy alaposan megszárítsa arcát egy arcra tervezett törülközővel. Fújja be arcát Biopeptid szérum spray-vel, készen áll a következő kezelésre. Most következik a szérum és a krém. Az egész kezelés végén használjon SPF krémet. A krémet egész nap újra kell kenni. Ha van SPF-et tartalmazó sminkje, ne tekintse ezt elegendő védelemnek!

Hogyan védekezhet SPF-fel


Az SPF-krémek fontos összetevőket tartalmaznak bőrünk védelmére. Az SPF-krémeket általában az arcra, a fülekre, a nyakra és a dekoltázsra kenjük, vagyis azokra a területekre, amelyeket állandóan kiteszünk a napnak. Ha tengerpartra megyünk, mindenképpen vigyünk magunkkal kalapot is, ez segít a lehető legjobban megvédeni magunkat. 

Ha kint vagyunk a napon, ne felejtsünk el rendszeresen inni és folyadékkal feltölteni a szervezetünket. A víz fontos a létünkhöz és a bőrünk számára is. 

Mit jelentenek a 10, 20, 30, 50-es számok az SPF-krémeken?

Az UVB-sugarak behatolnak és rászóródnak a bőrünkre. Nemcsak kiszárítják, hanem kifutást is okoznak. A bőr sokkal öregebbnek és fáradtabbnak tűnik, nem eléggé hidratált, és napégésnek tűnhet. Az UVB-sugarak behatolását az ózonréteg akadályozza meg, amely idővel elpusztul és lebomlik. Az egyes termékeken feltüntetett számok az UVB-sugarak bőrünkre való áteresztőképességét jelzik, ami azt jelenti, hogy egy 20-as SPF-fel rendelkező krém az UVB-sugarak 1/20-át engedi be a bőrünkbe. A bőr így körülbelül 95%-os védelmet kap. 

Ha úgy dönt, hogy a szabadban, a természetben tölti az idejét, mindenképpen kenje be magát egy megfelelő fényvédő faktorral ellátott krémmel, mielőtt elindul, így biztos lehet benne, hogy bőre jól gondozott. Csomagolja magával a krémet, bárhová is megy, hogy a nap folyamán bármikor újra fel tudja kenni. A krémek mellett gondoskodjon a bőrének hidratálásáról és arról, hogy eleget igyon.